Gryn

I dag skal jeg få anmelde et produkt som faktisk er i korn-familien. Jeg har en sønn som spiser endel havregryn. Kunne han fått velge hadde han nok spist det til alle måltider, men det hadde kanskje blitt litt ensidig kost. Uansett. I området der vi bor er det havreveien, rugveien, kornveien, byggveien...ja, det er de jeg vet. Dermed mente avkommet at det ville være mer logisk å spise ruggryn nå som vi bor i Rugveien, enn havregryn siden vi ikke bor i havreveien.

Tilfeldighetene skulle nok en gang komme inn fra sidelinjen og gi oss bakoversveis. Hold deg fast. Jeg har nemlig sett etter ruggryn i butikker jeg har vært i, men har ikke hatt hellet med meg. Så kom altså en dag hvor vi måtte inn på Meny i Sande (i Vestfold). Jeg gikk for å finne havregryn, men så til min fortvilelse at det kun var lettkokte havregryn å finne. Dette har vært et tema hjemme hos oss, fordi Willy Wonka ofte kommer hjem med nesten riktig produkt. Dersom jeg har bedt ham om å kjøpe kaffe, kunne han komme hjem med kokmalt istedetfor filtermalt. Skulle han kjøpe majones kom han hjem med lettmajones, til tross for at det er uspiselig. Forøvrig skammelig å kalle det lettmajones. Det bør egentlig bare kalles lett for det har virkelig ikke noe med majones å gjøre.

Sussebass sine feilkjøp er Ikke av vond vilje, men bare fordi han er så kjapp og effektiv. Tror jeg. Herlighet, det var gryn vi snakket om? Ja. Det jeg skulle fram til var at jeg sliter med å få med meg rett havregryn. Til stadighet har jeg kommet drassende med lettkokte havregryn, mens gutta foretrekker store. Personlig spiser jeg ikke havregryn annet enn i grøt og da foretrekker jeg faktisk å lage grøten av små gryn. Er det min underbevissthet som favoriserer mine egne behov?

  <-- til forveksling lik -->  

(begge bildene lånt fra axa.no)

Vi fortsetter. Jeg så altså at det kun var lettkokte havregryn i hylla, men litt til høyre og  opp i hylla stod det...RUGGRYN! Woop! Putte var hos faren så jeg måtte vente noen dager før jeg fikk presentert dette funnet for ham, men jeg gledet meg som en unge på julaften.I mellomtiden fikk jeg og den andre mannen i huset tid til å teste ut gryna. W tok melk og blåbærsyltetøy, mens jeg valgte yoghurt og syltetøy. Rosiner tok vi begge på, for å gi litt lettere tyggekonsisens og søthet.

 (lånte bildet fra axa.no)


Her kommer anmeldelsen: Det var godt! Litt tungt å tygge, men det er sikkert bare bra for immunforsvaret. Kan sikkert blandes med havregryn for å ikke være så treigt. Fritt fra hukommelsen tror jeg det var dobbelt så mye fiber som i havregryna, så det er jo fint for trege mager og ustabile blodsukre. Jeg har ikke forsøkt å lage grøt av gryna, men det skal jeg jaggu gjøre.

Mer om Muhammad-karikaturer, IS, Økologisk landbruk og regjeringsbråk i neste blogginnlegg.

 

#ruggryn #havregryn #lettmajoneserikkemajones

 

2 kommentarer

kine

04.03.2015 kl.10:43

God morgen! håper du får en fin dag :)

anniebug

04.03.2015 kl.11:05

kine: Takk det samme ;)

Skriv en ny kommentar

hits