Hvit saus

I morgen blir det fiskeboller i hvitsaus her i huset. Det er en favoritt hos puttiflexen og vi andre er ikke fremmed for å nyte måltidet vi heller. La meg få anmelde min egen hvitsaus. Jeg er faktisk usikker på om det er to ord altså hvit_saus eller i et ord hvitsaus. Når jeg sier det høyt til meg selv merker jeg at det høres ut som om jeg har det travelt når jeg sier det i et ord. Som to ord beskriver jeg mer fargen på sausen enn å uttale sausens navn, tenker jeg.

Denne ballongen hang vi opp på nyttårsaften og selv om det stod at den kunne lyse i opptil 48 timer lyste den i nesten en uke. Røverkjøp!

Så tilbake til hvitsausen. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at jeg lager verdens beste hvitsaus, for så god er den. Det er ikke sjeldent å se folk slurpe og sleike i seg siste rest på fatet til det ser nyvaska ut. Den er så god at jeg i perioder har vurdert å invitere selveste Helstrøm på en smakebit, bare for å vise ham kunstene mine. Jeg har fantasert litt om hva han hadde kunnet sagt:

- nydelig

- utsøkt

- himmelsk

Det er sikkert ikke alle som vet hvor stor makt det ligger i å beherske hvitsausens magi, men her er et utvalg av retter hvor det er viktig:

- fiskeboller i hvitsaus

- lasagne

- fiskegrateng

- brokkoligrateng

Kommer ikke på flere. Er det kanskje ikke så viktig likevel da?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits