Ting jeg har i kjøleskapet som jeg ikke tror jeg får brukt før det går ut på dato

Jeg tok en snabbrydding i kjøleskapet for å luke ut alt med hår (som ikke skulle ha det) og det som ellers hadde gått over i ny form etter utløpsdato. Det som forundrer meg er at det fortsatt er ganske mye i kjøleskapet. Saken er den at jeg har endel ting der som ikke har gått ut på dato, men som jeg likevel er ganske sikker på at jeg ikke kommer til å få brukt før det utgår. Her er et lite utvalg:

Dette glasset kjøpte jeg i sommer da jeg planla å lage focaccia. Det ble ikke noe av. Som du ser går det ut på dato i februar 2017, men det er nesten sikkert at det ikke kommer til å bli brukt med tanke på at ingen i husholdningen etterspør soltørkede tomater i særlig grad.

Her har vi et eksempel på hvorfor oppskrifter på nettet volder en trussel for miljøet. Denne flaska med worchestersaus tror jeg ble anskaffet i forbindelse med en gryte jeg fant oppskrift til på nettet. Siden har den blitt åpnet en gang i mangel på soyasaus. Hvorvidt den fungerer som erstatning er jeg usikker på. Da jeg prøvde å finne utløpsdato fant jeg en interessant opplysning, nemlig at den er uunværlig i Bloody Mary (drinken). Når sant skal sies er det ikke ofte (les:aldri) at vi lager det heller her i huset, men en nyttig opplysning for deg som har lurt på hvorfor din egen Bloody Mary aldri smaker like godt som den du får på Club of the Dance.

Jeg har, som så mange andre, store ambisjoner før jul. Inni meg kan jeg se for meg velfylte kakebokser og bakst i mange varianter. En favoritt er risboller. De klebrige og søte knasbollende bringer fram glade minner fra diverse barnebursdager. Julen 2014 var intet unntak på forventningsfronten og jeg gikk til innkjøp av Flott matfett. Dessverre glemte jeg å ta i betraktning at vi skulle flytte, reise nordover og ordne masse julestyr, stille opp på julebord og dukke opp på ulike familiesammenkomster. Dermed ble matfettet med på flyttelasset og siden har det ligget i kjøleskapet. Ved et par anledninger har tanken streifet meg å lage meiseboller av den, men så har det blitt med tanken. Utløpsdato: 1/2-2015. Den har gått ut på dato allerede, men jeg ser for meg at fett kanskje ikke forgår så lett. Det er min erfaring ihvertfall.

Disse stakkarene har havnet på helt feil hylle. De havnet nok i min varetekt på en festlig tilstelning i min forrige leilighet. Det som gjør dem til tapere i denne sammenheng er at jeg verken liker energidrikker eller drinker med energidrikk i. Sjelden får man vel anledning til å servere dem heller: "vil du ha en kopp kaffe? Te? Energidrikk?".

Spørsmålet nå blir om jeg skal kvitte meg med disse tydelige tegn på overforbruk eller om jeg skal la dem få stå i tilfelle anledningen byr seg og jeg får brukt dem til noe? Kanskje noen er interessert i å legge inn bud? Jeg må vel også få være så ærlig at jeg forteller at jeg også har ei flaske balsamicoeddik, ei skål med sprøstekt løk, en halvspist boks med cottage cheese (yuk!) og et par flasker ketchup for mye. Grønnsaksskuffen velger jeg å ikke dele for mye informasjon om. Dersom du mot formodning har ei oppskrift hvor worchestersaus, soltørkede tomater, flott matfett, Monster energidrikk, balsamicoeddik, cottage cheese, sprøstekt løk og ketchup er essensielle ingredienser tar jeg imot med takknemlighet. You never know!

3 kommentarer

Mille

27.03.2015 kl.14:08

Du har en utrolig fin blogg, skal helt klart følge mer med på denne!

Hadde betydd mye om du kunne kommentert tilbake<3

Ps gjerne legg meg til som venn<3

anniebug

27.03.2015 kl.14:13

Mille: Takk skal du ha, god påske til deg ??

anniebug

27.03.2015 kl.14:16

anniebug: det skulle være et smilefjes, men ble oversatt til to spørsmålstegn :p

Skriv en ny kommentar

hits